3Doc:

Future Me

VPRO

Kan filmmaker Vincent Boy Kars zichzelf door therapie en improvisatie bevrijden van zijn verleden en de persoon worden die hij wil zijn? 'Future Me' is een universele film over een worstelende millennial die door sleutelscènes uit zijn leven na te (laten) spelen, onderzoekt hoe hij geworden is wie hij is.

Een sociaal experiment met Vincent Boy Kars, Martijn Lakemeijer, Damaris de Jong, Leopold Witte en Saskia Temmink.

3Doc: Future Me

Vrijdag 18 oktober

NPO 3, 2Doc.nl en NPO Start 22.20 uur

Meer over deze documentaire

Waar ligt de grens tussen Vincent de regisseur en Vincent het personage? In hoeverre is Future Me fictie? Deze vragen zijn niet eenvoudig te beantwoorden, maar wel belangrijk omdat ze ons aan het denken zetten over de waarde die we in deze tijd hechten aan beeld.

Future Me is het laatste deel van de ‘millennial trilogie’ van Vincent Boy Kars (na Independent Boy en Drama Girl). In nagespeelde scènes uit Vincents leven en dramatherapiesessies gaat Vincent de confrontatie aan met zijn 'vader', 'moeder', vriendin Eva (de echte én actrice Damaris de Jong) en zijn therapeut. Kan hij zichzelf bevrijden van zijn verleden en de persoon worden die hij in de toekomst wil zijn? Kars stelt zich kwetsbaarder op dan ooit en deelt voor het eerst zijn emotionele worstelingen.

Tegelijkertijd is de film universeel, want zoals Vincent in de film aan Eva uitlegt: 'Fictie is de leugen waarmee de waarheid wordt verteld.' Net als in zijn eerdere werk gebruikt Kars fictie om de vele facetten van de menselijke conditie en onze, maar ook zijn eigen, innerlijke wereld te verkennen. 

Regie: Vincent Boy Kars
Omroep: VPRO
Producent: Halal/100%

In de media

Kijk eerder werk van deze maker op 2Doc.nl

Meer hybride documentaires