2Doc Kort:

The Night of Your Life

EO

Lotte Bax ontleedt met haar zussen Fleur en Sophie de nacht waarin ze te maken kreeg met zinloos geweld. Samen proberen ze een alternatief einde vorm te geven. Tegelijkertijd doet sterrenkundige Annelotte Derkink onderzoek naar een supernova, een zware ster die ontploft. Kunnen Lotte en Annelotte de nacht naar hun hand zetten?

The Night of Your Life

Maandag 30 september

NPO 2, 2Doc.nl en NPO Start 23.15 uur

Meer over deze documentaire:

In The Night of your Life ontleedt Lotte Bax (22) een nacht waarin ze te maken kreeg met zinloos geweld. Samen met regisseur en zus Fleur en hun andere zus Sophie probeert Lotte een alternatief einde  voor deze nacht vorm te geven, terwijl ze het hebben over de gevolgen van deze gebeurtenis en de angst die daarbij hoort.

Tegelijkertijd doet sterrenkundige Annelotte Derkink (29) onderzoek naar een supernova: een zware ster die ontploft. Een gebeurtenis waarvan wetenschappers hopen die van dichtbij te kunnen aanschouwen en die de hemel drastisch zal veranderen. Lotte en Annelotte onderzoeken beiden een gebeurtenis in de nacht die haar sporen nalaat. Kunnen zij de nacht naar hun hand zetten?

Regie: Fleur Bax
Producent: IJswater Films
Omroep: EO

Deze documentaire kwam tot stand in het kader van Teledoc Campus, een ontwikkeltraject voor jonge regisseurs en producenten van CoBO, het Nederlands Filmfonds en het NPO-fonds

Meer films over de nacht