Serie over drie gepassioneerde natuurbeschermers
Drie mensen zetten alles op alles om één diersoort, of zelfs een heel ecosysteem, te redden van de ondergang, want van de Nederlandse biodiversiteit is nog maar een fractie over. Maar de natuurbeschermers lopen tegen net zoveel obstakels op als de dieren waar ze voor vechten. Jennifer Pettersson volgde deze drie natuurbeschermers gedurende twee jaar voor De weg van de dodo, een tragikomische serie over de haast onmogelijke opdracht om de natuur te redden van de mens.

Deze week in DOCS aflevering 1: Een goed verhaal. Vanaf 4 september te vinden op nporadio1.nl/podcasts/DOCS en op alle podcastplatforms.

Jennifer, bekend van de prijswinnende podcast Opgejaagd, maakt deze 6-delige serie met bioloog Janneke Sindram, die elke aflevering een absurd maar waargebeurd sprookje vertelt over een uitgestorven diersoort.

Aflevering 1 ‘Een goed verhaal’
Jennifer ontmoet Irma die al dertig jaar één vlindersoort van de ondergang probeert te redden. Het donker pimpernelblauwtje is een extreem veeleisend beestje, maar toch gelooft Irma dat het haar zal lukken. Gijs blijkt nog grotere ambities te hebben: hij wil de hele Noordzee weer van de grond af opbouwen. Jennifer gaat met hem mee op expeditie, maar krijgt langzaam het gevoel dat ze voor zijn pr-karretje gespannen wordt. Van bioloog Janneke Sindram horen we het onheilspellende, bizarre verhaal van de uitgestorven reuzenalk.

Heb je de aflevering geluisterd en wil je zelf graag iets bijdragen aan het verbeteren van de biodiversiteit? Check ntr.nl/dewegvandedodo voor tips.

De weg van de dodo is nu beschikbaar op NPO Luister en in alle gangbare podcastapps. Je kan meteen doorluisteren, aflevering 2 staat online, wekelijks verschijnt een nieuwe aflevering en vanaf 2 november is de hele serie te beluisteren. 

Credits

De weg van de dodo is een productie van Autres Directions en Aldus’ producties in samenwerking met de NTR voor NPO Radio 1.
Een serie van Jennifer Pettersson en Janneke Sindram

Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het NPO-fonds en het Fonds BJP.

DOCS is de documentaire podcast van de publieke omroep onder eindredactie van NTR en VPRO. Presentatie: Mina Etemad. Meer informatie: 2doc.nl/docs. Vragen of reacties kun je sturen naar: docs@ntr.nl.